Tutustu Henrietteen, Olivian ruoka- ja juomapäällikköön

Henriette, Olivian Head of Food and Beverage, työskentelee Norjassa ja hän vastaa myös Suomen Olivian ruoka- ja juomatuotteesta. Henriette muutti 21-vuotiaana Italiaan opiskelemaan taidetta ja rakastui tuolloin palavasti erityisesti Roomaan. ”Vaikka olen norjalainen, olen sydämestäni italialainen”, hän paljastaa. Tässä artikkelissa kerromme Henrietten inspiroivasta matkasta valokuvaajasta tärkeisiin johtotehtäviin Oliviassa. Toivomme Henrietten tarinan inspiroivan muita – toivottavasti nautit lukuhetkestä!

Kaikki alkoi kesälomamatkalla Euroopassa perheen kanssa, Henriette oli tällöin kuusivuotias. Yksi reitin pysäkeistä oli Portofino ja täällä sai alkunsa Henrieten ja Italian välinen rakkaustarina. 15 vuotta myöhemmin Henriette palasi Italiaan – tällä kertaa hieman pidemmäksi aikaa!

Kun Henriette päätti lukion monet hänen ystävistään halusivat lähteä opiskelemaan Amerikkaan, Englantiin tai Saksaan. Hän itse oli päättänyt matkustaa Italiaan ja muuttikin vuonna 1983 Firenzeen käydäkseen valokuvauskurssin ja opiskellakseen italiaa. Vietettyään yhdeksän kuukautta kauniissa Firenzessä opiskellen italiaa Henriette oli tarpeeksi varma italiankielentaidoistaan ja päätti hakeutua roomalaiseen taidekouluun Istituto Europeo di Designiin. Henriette tajusi kuitenkin nopeasti, että hänen italiankielen taitonsa ei ehkä ollutkaan vielä kovin hyvä, mutta hän viihtyi Roomassa niin hyvin, että päätti jatkaa kielen opiskelua siellä ja viipyikin siellä kolme vuotta. Täältä hän löysi myös suuren rakkautensa (tietysti italialaisen) ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä!

Opintojen jälkeen tie vei takaisin kotiin Norjaan. Henriette ja hänen italialaisen puolisonsa muuttivat takaisin Henrieten kotikaupunkiin ja he menivät naimisiin ja perustivat perheen. Henriette työskenteli valokuvaajana vuoteen 1996 saakka kunnes he päättivät hänen puolisonsa kanssa avata italialaisen kahvilan, Il Moron, Oslon keskustaan. Kaikki kahvilassa työskennelleet Henrietteä lukuunottamatta olivat italialaisia, ja paikasta tuli hyvin nopeasti suosittu sekä italialaisten että Italiaa rakastavien norjalaisten keskuudessa.

16 vuoden jälkeen kahvila myytiin ja vuonna 2012 Henriette aloitti uransa Oliviassa. Tuolloin Pronto di Olivia (joka löytyy nykyään sekä Oslosta että Helsingistä) oli vielä nimeltään ’Delien’ ja paikka oli miniversio nykyisestä Prontosta. Delienisä sai ostaa italialaisia herkkuja, kuten parmankinkkua, salamia ja pizza al taglioa. Paikasta tuli hyvin suosittu ja Henriette sai lempinimen ”Deli-dama” (deli lady). Pian Delien laajeni ja avasi toisen yksikkönstä, ja Henrietteestä tuli molempien yksiköiden keittiöpäällikkö.

Kun Henriettelta vuonna 2016 kysyttiin, voisiko hän kuvitella maahantuovansa Olivialle raaka-aineita suoraa Italiasta, hän sai päästää jälleen yrittäjä-minänsä valloilleen. Hän ei ollut koskaan tehnyt mitään vastaavaa, mutta hän päätti tarttua toimeen, sillä hän puhui sujuvaa italiaa, hänellä oli paljon tietoa italialaisesta ruuasta, raaka-aineista ja ruokakulttuurista, ja tärkeimpänä, aito kiinnostus Italiaa kohtaan. Henriette rakensi kaiken täysin nollista ja nykyään Olivian oma maahantuonti tuo  maahan 50% kaikista Olivian keittiöissä käytetyistä raaka-aineista. Kun hänelle tarjottiin vuonna 2022 hänen unelmatyötä Olivian Food & Beverage -osaston johtajana, hän ei voinut kieltäytyä!

Nykyään Henriette pyrkii työssään varmistamaan, että Olivialla on käytössä Italian parhaat raaka-aineet kaikissa Norjan, Ruotsin ja Suomen ravintoloissa. Siitä lähtien, kun Henriette aloitti maahantuonnin vuonna 2016, hän on ollut tiiviisti mukana kehittämässä Olivian menua. Italian ruokakulttuurin asiantuntijana hän on tuonut Oliviaan kuumimpia italialaisia ​​trendejä ja ollut mukana kehittämässä menua. Kun Olivian tiimi matkustaa Italiaan vierailemaan tavarantoimittajien luona, Henriette on se, joka järjestää vierailut. Henriette tekee tavarantoimittajien kanssa tiivistä yhteistyötä ja hänellä on vahvat siteet Italian parhaisiin tavarantoimittajiin.

Valokuvaajasta kahvilan omistajaksi ja yrittäjäksi, Deli-nainen ja nyt Food & Beverage -yksikön johtaja – Henriette on todiste siitä, kuinka Oliviassa voi kasvaa, ja hän on äärettömän kiitollinen saamastaan ​​luottamuksesta. Ja kuka tietää, ehkä hän palaa valokuvauksen pariin ja avaa oman gallerian vaikka eläkepäivinään. Yksi asia on kuitenkin täysin varmaa: Italialla on – ja tulee aina olemaan – hyvin erityinen paikka Henrietten sydämessä!

Lisää Olivia tarinoita